Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur grietinėlės padaže per pusvalandį
Bulgur grietinėlės padaže - originalus ir nebrangus patiekalas, pasižymintis nepamirštamu skoniu. Tokią vakarienę gali paruošti bet kokią kulinarinę patirtį turinti šeimininkė. Grietinė turi būti neriebi, o sūrį pageidautina imti švelnios ir sviestinės struktūros. Puikiai tinka mocarela, čederis, kamamberas arba gauda. Bulgui skonio suteiks grybai - tinka ir švieži, ir šaldyti. Jei renkatės grybus, rinkitės vidutinio dydžio grybus tvirta kepurėle, baltos, kreminės arba rudos spalvos.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite grybais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus grybus. Vos tik jie prisitraukia sultis, pagardinkite druska. Tada kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 6-8 minutes.
Žingsnis 2
Kol grybai kepa, paruoškite bulgurą. Kruopas 15-20 minučių pavirkite verdančiame vandenyje. Tada sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Į grybus supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Tada supilkite sūrio drožles, palaukite, kol sūris išsilydys. Į šį mišinį supilkite bulgurą ir energingai išmaišykite.
Kategorijos