Bulgur kiaulienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur kiaulienos plovas

Bulgur plovas su kiauliena yra verta alternatyva klasikiniam receptui su ryžiais. Kad patiekalas neišliktų purus, naudokite stambiai sumaltas kruopas. Mėsos pjaustymas neturėtų būti per mažas - kuo didesnis kubelis, tuo sultingesnė pasirodys kiauliena. Rinkdamiesi mėsą pirmenybę teikite karkos arba nugarinės mėsai - patiekalas nebus per riebus. Tradicinis priedas prie plovo yra uzbekiškos salotos achik čuk, pagamintos iš prinokusių pomidorų, raudonųjų svogūnų ir šviežių žolelių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur kiaulienos plovas Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnų žiedus ir kepkite, kol taps auksiniai. Tai užtruks 5-7 minutes. Į keptuvę su svogūnais suberkite kiaulieną. Kepkite 10-12 minučių, kol paruduos. Kad kiauliena nesudegtų, nepamirškite jos pamaišyti. Į mėsą sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite ant didelės ugnies 5-8 minutes.

Žingsnis 2

Bulgur kiaulienos plovas Žingsnis 2
Mėsą ir daržoves virkite, kol suminkštės. Į keptuvę supilkite vandenį, suberkite prieskonius ir nesmulkintas česnako skilteles. Kiaulieną ir daržoves virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.

Žingsnis 3

Bulgur kiaulienos plovas Žingsnis 3
Paruoškite plovą. Tolygiu sluoksniu supilkite nuplautas kruopas, suberkite ciberžolę ir vandenį. Palikite plovą virti ant silpnos ugnies dar 20 minučių. Po to išjunkite kaitlentę ir palikite patiekalą 15 min. brinkti.

Žingsnis 4

Bulgur kiaulienos plovas Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Pomidorus ir svogūnus supjaustykite žiedais, susmulkinkite kalendrą, pagal skonį įberkite druskos ir visus ingredientus gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos