Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur kiaulienos plovas
Bulgur plovas su kiauliena yra verta alternatyva klasikiniam receptui su ryžiais. Kad patiekalas neišliktų purus, naudokite stambiai sumaltas kruopas. Mėsos pjaustymas neturėtų būti per mažas - kuo didesnis kubelis, tuo sultingesnė pasirodys kiauliena. Rinkdamiesi mėsą pirmenybę teikite karkos arba nugarinės mėsai - patiekalas nebus per riebus. Tradicinis priedas prie plovo yra uzbekiškos salotos achik čuk, pagamintos iš prinokusių pomidorų, raudonųjų svogūnų ir šviežių žolelių.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnų žiedus ir kepkite, kol taps auksiniai. Tai užtruks 5-7 minutes. Į keptuvę su svogūnais suberkite kiaulieną. Kepkite 10-12 minučių, kol paruduos. Kad kiauliena nesudegtų, nepamirškite jos pamaišyti. Į mėsą sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite ant didelės ugnies 5-8 minutes.
Žingsnis 2
Mėsą ir daržoves virkite, kol suminkštės. Į keptuvę supilkite vandenį, suberkite prieskonius ir nesmulkintas česnako skilteles. Kiaulieną ir daržoves virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite plovą. Tolygiu sluoksniu supilkite nuplautas kruopas, suberkite ciberžolę ir vandenį. Palikite plovą virti ant silpnos ugnies dar 20 minučių. Po to išjunkite kaitlentę ir palikite patiekalą 15 min. brinkti.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Pomidorus ir svogūnus supjaustykite žiedais, susmulkinkite kalendrą, pagal skonį įberkite druskos ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
Kategorijos