Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais
Bulgur yra smulkinti, virti ir džiovinti kviečiai. Jo istorinė tėvynė - Artimieji Rytai. Tai vienas pagrindinių Libano, Turkijos, Sicilijos virtuvės patiekalų ingredientų. Šie grūdai egzistuoja mažiausiai 4 tūkst. metų, tačiau Rusijoje jais susidomėta ne taip seniai. Ji yra naudinga ir lengvai paruošiama. Bulgur yra savarankiškas patiekalas, salotų sudedamoji dalis, puikus garnyras prie paukštienos, mėsos ir žuvies.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Į puodą supilkite vandenį, suberkite žaliuosius lęšius, nes jie verda ilgiausiai. Vandeniui užvirus, virkite 10-15 min. ir sudėkite raudonuosius lęšius, bulgurą ir ryžius. Pasūdykite ir virkite dar 15-20 min.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Palaukite, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Baigiant kepti įberkite ciberžolės, krapų, paprikos. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Sudėkite košę į keptuvę su svogūnais, viską sumaišykite, palaikykite ant silpnos ugnies 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos