Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais

Bulgur yra smulkinti, virti ir džiovinti kviečiai. Jo istorinė tėvynė - Artimieji Rytai. Tai vienas pagrindinių Libano, Turkijos, Sicilijos virtuvės patiekalų ingredientų. Šie grūdai egzistuoja mažiausiai 4 tūkst. metų, tačiau Rusijoje jais susidomėta ne taip seniai. Ji yra naudinga ir lengvai paruošiama. Bulgur yra savarankiškas patiekalas, salotų sudedamoji dalis, puikus garnyras prie paukštienos, mėsos ir žuvies.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.42/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais Žingsnis 1
Išvirkite košę. Į puodą supilkite vandenį, suberkite žaliuosius lęšius, nes jie verda ilgiausiai. Vandeniui užvirus, virkite 10-15 min. ir sudėkite raudonuosius lęšius, bulgurą ir ryžius. Pasūdykite ir virkite dar 15-20 min.

Žingsnis 2

Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Palaukite, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Baigiant kepti įberkite ciberžolės, krapų, paprikos. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Žingsnis 3

Bulgur košė su raudonaisiais lęšiais Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Sudėkite košę į keptuvę su svogūnais, viską sumaišykite, palaikykite ant silpnos ugnies 5 minutes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos