Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur kotletai
Bulgur - tai iš džiovintų ir susmulkintų kviečių pagaminti grūdai. Rusijoje apie bulgurą pradėta kalbėti palyginti neseniai, nors Artimuosiuose Rytuose, Balkanuose ir šiaurės Indijoje bulguras nuo seno naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Iš šių grūdų galima gaminti košes, plovus, sriubas ir net kotletus, kurie, nepaisant to, kad juose nėra mėsos, yra sotūs ir skanūs. Bulguro kotletų receptas puikiai tinka vegetarams ir žmonėms, kurie laikosi pasninko ar dietos.
Žingsnis 1
Bulgurą 20 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 2
Kol kruopos verda, paruoškite kitus ingredientus. Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką.
Žingsnis 4
Iš bulguro nusunkite likusį vandenį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, zirą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Išminkykite kotletų pagrindą.
Žingsnis 6
Iš kotletų pagrindo suformuokite vienodo dydžio rutuliukus.
Žingsnis 7
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, troškinkite pomidorus, česnakus ir paprikas.
Žingsnis 8
Bulguro paplotėlius 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 9
Sudėkite kotletus į keptuvę su pomidorais ir apverdami troškinkite 10 minučių.
Kategorijos