Bulgur orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur orkaitėje

Bulgur galima ne tik virti, bet ir kepti orkaitėje. Jis tinka su vištiena ir mėsa. Kad patiekalas pavyktų, svarbu pasirinkti kokybiškas kruopas. Norėdami tai padaryti, atkreipkite dėmesį į pakuotę - ji turi būti nepažeista, be pažeidimų. Apžiūrėkite kruopas, jų spalvą - nuo geltonos iki rudos, konsistenciją - trupininę. Pakuotėje neturėtų būti šiukšlių - akmenukų, žemių ir lukštų. Nenaudokite produkto, kurio tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Paimkite keptuvę, įpilkite į ją pusę augalinio aliejaus, sudėkite vištienos filė, druskos ir pipirų, kepkite ant didelės ugnies 3-5 min. Morkas supjaustykite šiaudeliais, o svogūną - pusžiedžiais. Į kitą keptuvę supilkite likusią aliejaus dalį ir 5 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 2

Bulgur orkaitėje Žingsnis 2
Įdėkite patiekalą į formą ir iškepkite. Į ugniai atsparų kepimo indą sudėkite vištienos filė, tada pabarstykite bulgurą, ant viršaus išdėliokite svogūnus ir morkas, pabarstykite ciberžole ir paprika, supilkite vandenį, uždenkite indą ir 35-40 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos