Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur orkaitėje
Bulgur galima ne tik virti, bet ir kepti orkaitėje. Jis tinka su vištiena ir mėsa. Kad patiekalas pavyktų, svarbu pasirinkti kokybiškas kruopas. Norėdami tai padaryti, atkreipkite dėmesį į pakuotę - ji turi būti nepažeista, be pažeidimų. Apžiūrėkite kruopas, jų spalvą - nuo geltonos iki rudos, konsistenciją - trupininę. Pakuotėje neturėtų būti šiukšlių - akmenukų, žemių ir lukštų. Nenaudokite produkto, kurio tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Paimkite keptuvę, įpilkite į ją pusę augalinio aliejaus, sudėkite vištienos filė, druskos ir pipirų, kepkite ant didelės ugnies 3-5 min. Morkas supjaustykite šiaudeliais, o svogūną - pusžiedžiais. Į kitą keptuvę supilkite likusią aliejaus dalį ir 5 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Įdėkite patiekalą į formą ir iškepkite. Į ugniai atsparų kepimo indą sudėkite vištienos filė, tada pabarstykite bulgurą, ant viršaus išdėliokite svogūnus ir morkas, pabarstykite ciberžole ir paprika, supilkite vandenį, uždenkite indą ir 35-40 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos