Publikavimo data: 2024-03-30
Bulgur plovas
Bulgur - tai tie patys kviečiai, tik išvirti, išdžiovinti ir susmulkinti. Bulgur populiariausias Rytų šalyse. Tai vienas maistingiausių grūdų, jame yra daug skaidulinių medžiagų, kalio, fosforo ir geležies. Nenuostabu, kad bulguro plovas su kiauliena pagal tradicinį receptą toks populiarus Azijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite augalinį aliejų kazane arba storo dugno keptuvėje. Sudėkite į jį mėsą. Kepkite apie 3 min., kol susidarys plutelė. Sudėkite svogūnus, po 1 min. sudėkite morkas. Įmaišykite zirvaką ir toliau troškinkite ant didelės ugnies dar 3-4 min.
Žingsnis 2
Pasigaminkite bulguro plovo. Supilkite bulgurą į cirvaką, ant viršaus sudėkite česnaką. Užpilkite vandeniu. Skystis turi visiškai apsemti plovą. Palikite troškintis 30 min. po dangčiu ant silpnos ugnies. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos