Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur plovas ant ugnies
Norint ant ugnies išvirti apetitą žadinantį bulguro plovą, geriau naudoti ne tik saulėgrąžų aliejų, bet ir avienos taukus. Jis sustiprins avienos skonį ir patiekalas taps sultingesnis. Prieš pradėdami gaminti įsitikinkite, kad avienos riebalai yra švieži. Jie neturi skleisti kartaus kvapo. Plovą galite patiekti su marinuotais agurkais, pomidorais, paprikomis arba marinuotais česnakais.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Riebalus sudėkite į įkaitintą katilą ir leiskite jiems ištirpti. Įpilkite augalinio aliejaus. Į katilą sudėkite griežinėliais supjaustytą ėrieną ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedais ir sumaišykite su mėsa. Morkas supjaustykite strypeliais ir sudėkite į katilą. Kepkite apie 3-4 minutes. Įdėkite pipirų, žiros, druskos ir česnako galvutę. Supilkite vandenį ir virkite zirvaką po dangčiu 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite plovą. Tolygiai paskleiskite bulgurą ant zirvakų. Jei reikia, įpilkite į katilą vandens ir troškinkite patiekalą dar 30 minučių.
Kategorijos