Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur plovas su antiena
Bulguro plovas yra patiekalas, kurį būtina paragauti tiems, kurie laikosi geros mitybos principų. Jame vietoj tradicinių baltųjų ryžių naudojamas bulguras, dar vadinamas "turkiškais kviečiais". Bulguro derinys su antiena yra labai skanus. Daržovių ir ančių mėsos sultyse mirkytos kruopos įgauna išraiškingą skonį ir įdomią spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite plovo ingredientus. Išvalykite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite morkas šiaudeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Avinžirnius ir bulgurą sumeskite į sietelį ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Katile įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Sudėkite anties gabalėlius ir kepkite apie 5 min. Į mėsą sudėkite morkas ir svogūnus. Užpilkite mėsą ir daržoves vandeniu, įsitikinkite, kad jis yra lygus iki viršaus. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Supilkite bulgurą ir avinžirnius. Į lėkštės vidurį įdėkite visą česnako galvutę. Virkite plovą ant vidutinės ugnies, kol išgaruos vanduo.
Kategorijos