Bulgur plovas su antiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur plovas su antiena

Bulguro plovas yra patiekalas, kurį būtina paragauti tiems, kurie laikosi geros mitybos principų. Jame vietoj tradicinių baltųjų ryžių naudojamas bulguras, dar vadinamas "turkiškais kviečiais". Bulguro derinys su antiena yra labai skanus. Daržovių ir ančių mėsos sultyse mirkytos kruopos įgauna išraiškingą skonį ir įdomią spalvą.
Gaminimo laikas
420 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur plovas su antiena Žingsnis 1
Paruoškite plovo ingredientus. Išvalykite anties mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite morkas šiaudeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Avinžirnius ir bulgurą sumeskite į sietelį ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Bulgur plovas su antiena Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Katile įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Sudėkite anties gabalėlius ir kepkite apie 5 min. Į mėsą sudėkite morkas ir svogūnus. Užpilkite mėsą ir daržoves vandeniu, įsitikinkite, kad jis yra lygus iki viršaus. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Supilkite bulgurą ir avinžirnius. Į lėkštės vidurį įdėkite visą česnako galvutę. Virkite plovą ant vidutinės ugnies, kol išgaruos vanduo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos