Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur plovas su avinžirniais
Pilav - tai patiekalas iš avienos ir ryžių kruopų. Tai tas pats, kas pilau. Yra daugybė šio patiekalo kilmės versijų. Viena iš jų teigia, kad Aleksandro Didžiojo virėjas paruošė šį patiekalą vado žygiui Azijoje. O pats vadas patiekalą pavadino pilavu. Tradicinį patiekalą galima pakeisti ryžius pakeitus avinžirniais ir bulguru santykiu 1:1, ir gausite labai sveiką ir baltymų turtingą patiekalą bet kokiam valgiui.
Žingsnis 1
Supjaustykite ir apkepkite daržoves bei ėrieną. Svogūnus ir cukiniją supjaustykite 0,7 x 0,7 cm dydžio kubeliais, morkas - plonais šiaudeliais. Į puodą supilkite augalinį aliejų, sudėkite ėrieną ir įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite 25 minutes, tada sudėkite morkas, svogūnus ir cukiniją, kepkite 10 minučių. Įberkite prieskonių: druskos, pipirų ir cinamono.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į daržoves ir mėsą suberkite avinžirnius ir bulgurą. Užpilkite karštu vandeniu, kad jis būtų 3 mm virš maisto produktų. Virkite plovą po dangčiu 40 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami visus ingredientus gerai išmaišykite.
Kategorijos