Bulgur plovas su avinžirniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur plovas su avinžirniais

Pilav - tai patiekalas iš avienos ir ryžių kruopų. Tai tas pats, kas pilau. Yra daugybė šio patiekalo kilmės versijų. Viena iš jų teigia, kad Aleksandro Didžiojo virėjas paruošė šį patiekalą vado žygiui Azijoje. O pats vadas patiekalą pavadino pilavu. Tradicinį patiekalą galima pakeisti ryžius pakeitus avinžirniais ir bulguru santykiu 1:1, ir gausite labai sveiką ir baltymų turtingą patiekalą bet kokiam valgiui.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur plovas su avinžirniais Žingsnis 1
Supjaustykite ir apkepkite daržoves bei ėrieną. Svogūnus ir cukiniją supjaustykite 0,7 x 0,7 cm dydžio kubeliais, morkas - plonais šiaudeliais. Į puodą supilkite augalinį aliejų, sudėkite ėrieną ir įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite 25 minutes, tada sudėkite morkas, svogūnus ir cukiniją, kepkite 10 minučių. Įberkite prieskonių: druskos, pipirų ir cinamono.

Žingsnis 2

Bulgur plovas su avinžirniais Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į daržoves ir mėsą suberkite avinžirnius ir bulgurą. Užpilkite karštu vandeniu, kad jis būtų 3 mm virš maisto produktų. Virkite plovą po dangčiu 40 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami visus ingredientus gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos