Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur plovas su jautiena keptuvėje
Kad bulguro plovas su jautiena būtų trapus, svarbu pasirinkti tinkamą keptuvę. Tinka keptuvė aukštais šonais ir storu dugnu. Kepimui naudokite bekvapį augalinį aliejų. Atkreipkite dėmesį, kad visi ingredientai sumaišomi tik kepimo pabaigoje. Kad bulguro plovas būtų intensyvesnio skonio ir aromato, galite naudoti ne tik prieskonius, bet ir smulkintus džiovintus vaisius.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedais ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą. Mėsą supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite su keptais svogūnais ir kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Supjaustykite šviežias paprikas ir morkas griežinėliais ir pridėkite prie mėsos. Naudodami presą įspauskite česnako skilteles į keptuvę. Suberkite prieskonius ir kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 4
Supilkite bulgurą. Kol daržovės verda, bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada supilkite bulgurą į keptuvę ir sumaišykite ingredientus. Patiekalą virkite 20 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Kategorijos