Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur plovas su lęšiais
Pilavas yra populiarus patiekalas, atkeliavęs pas mus iš rytietiškos virtuvės. Yra daugybė jo gaminimo variantų - su mėsa, daržovėmis, ryžiais ar kitais grūdais. Šiam receptui reikia bulguro, lęšių, moliūgų ir cukinijų. Patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir sveikas. Bulguras stiprina širdį ir kraujagysles, mažina cukraus kiekį kraujyje ir greitina medžiagų apykaitą. Cukinijos padeda sergant inkstų ligomis, esant aukštam kraujospūdžiui ir stresui. Lęšiai stiprina imuninę sistemą, o moliūgas padeda atsikratyti patinimų.
Žingsnis 1
Paruoškite plovo pagrindą. Puode sumaišykite sultinį, svogūnus, lęšius, lauro lapą, druską ir pipirus. Užvirinkite, uždenkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Įmaišykite bulgurą ir virkite dar 20 minučių. Nuimkite puodą nuo viryklės, pašalinkite lauro lapą ir supilkite citrinos sultis.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite cukiniją, moliūgą, česnaką ir citrinos žievelę. Kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite plovą. Sumaišykite bulgurą ir lęšių pagrindą su daržovėmis. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Stipriai išmaišykite.
Kategorijos