Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur plovas su vištiena
Garsiausias tradicinis Vidurinės Azijos patiekalas, žinoma, yra plovas! Šis patiekalas turi daugybę paruošimo variantų. Pavyzdžiui, pagrindinis plovo komponentas ryžiai gali būti pakeisti kitais grūdais - bulguru! Bulgur - tai garuose virti, susmulkinti ir išvalyti kviečiai. Šie grūdai labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose. Įdomų plovo skonį suteikia česnakas, prieskoniai ir prieskoninės žolelės: zira, kalendra, džiovinti baravykai, juodieji pipirai. Svogūnai kepimo metu krūtinėlės filė taps minkštesnė, o pats plovas išeis skanus ir kvapnus!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite griežinėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę.
Žingsnis 6
Sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas.
Žingsnis 7
Kepkite vištieną, kol vištiena įgaus auksinę spalvą, o morkos suminkštės. Kepimo metu periodiškai pamaišykite.
Žingsnis 8
Į vištieną suberkite papriką.
Žingsnis 9
Į katilą suberkite bulgurą.
Žingsnis 10
Užpilkite bulgurą verdančiu vandeniu. Vanduo turi būti 1 cm aukščiau bulguro lygio. Į plovą sudėkite nuluptas česnako skilteles ir svogūną.
Žingsnis 11
Virkite ant vidutinės ugnies, kol vanduo užvirs iki bulguro lygio. Sumažinkite ugnį ir uždenkite katilą dangčiu. Virkite dar 15 minučių. Baigę virti, išjunkite dujas ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos