Bulgur plovas su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Bulgur plovas su vištiena

Garsiausias tradicinis Vidurinės Azijos patiekalas, žinoma, yra plovas! Šis patiekalas turi daugybę paruošimo variantų. Pavyzdžiui, pagrindinis plovo komponentas ryžiai gali būti pakeisti kitais grūdais - bulguru! Bulgur - tai garuose virti, susmulkinti ir išvalyti kviečiai. Šie grūdai labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose. Įdomų plovo skonį suteikia česnakas, prieskoniai ir prieskoninės žolelės: zira, kalendra, džiovinti baravykai, juodieji pipirai. Svogūnai kepimo metu krūtinėlės filė taps minkštesnė, o pats plovas išeis skanus ir kvapnus!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 3

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 4

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 4
Morkas supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 5

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 5
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite griežinėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę.

Žingsnis 6

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 6
Sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas.

Žingsnis 7

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 7
Kepkite vištieną, kol vištiena įgaus auksinę spalvą, o morkos suminkštės. Kepimo metu periodiškai pamaišykite.

Žingsnis 8

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 8
Į vištieną suberkite papriką.

Žingsnis 9

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 9
Į katilą suberkite bulgurą.

Žingsnis 10

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 10
Užpilkite bulgurą verdančiu vandeniu. Vanduo turi būti 1 cm aukščiau bulguro lygio. Į plovą sudėkite nuluptas česnako skilteles ir svogūną.

Žingsnis 11

Bulgur plovas su vištiena Žingsnis 11
Virkite ant vidutinės ugnies, kol vanduo užvirs iki bulguro lygio. Sumažinkite ugnį ir uždenkite katilą dangčiu. Virkite dar 15 minučių. Baigę virti, išjunkite dujas ir palikite pastovėti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos