Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu

Nustebinkite savo svečius ir šeimos narius iš paprastų ingredientų pagamindami neįprastą patiekalą. Garnyre ryžius pakeiskite bulguru, o rizotą patiekite su kopūstų kepsniu. Paruoštas patiekalas pavyks ne ką prastesnis nei restorane.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką ir sudėkite į puodą su alyvuogių aliejumi ir šalavijais. Ant vidutinės ugnies maišydami pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis ir permatomas. Supilkite bulgurą ir intensyviai maišykite.

Žingsnis 2

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 2
Kai kruopos bus karštos, supilkite karštą sultinį arba vandenį, kad skystis vos apsemtų kruopas. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulguras sugers visą skystį. Palaipsniui įpilkite daugiau skysčio, kol bulguras beveik išvirs.

Žingsnis 3

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 3
Į bulgurą sudėkite dalį parmezano ir dalį sviesto. Energingai maišykite, kol sūris ir sviestas ištirps, tada sudėkite likusį sviestą ir sūrį ir vėl plakite mentele.

Žingsnis 4

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 4
Tuo pat metu įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies ir sudėkite į ją sviestą, susmulkintą česnaką ir šoninės griežinėlius. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol iš šoninės išsilydys visi riebalai. Apšlakstykite kopūstų kepsnį susidariusiais riebalais ir gerai pasūdykite. Išimkite šoninę ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių, leiskite jai visiškai atvėsti ir nusausinkite.

Žingsnis 5

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 5
Tada atsitiktinai susmulkinkite šoninę, suberkite ją į trintuvą, suberkite panko džiūvėsėlius, rūkytą papriką, petražolių lapelius ir plakite, kol taps trupiniai.

Žingsnis 6

Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulguro rizotą, ant viršaus uždėkite kopūstų kepsnį ir gausiai pabarstykite šoninės milteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos