Publikavimo data: 2024-06-15
Bulgur rizotas su kopūstų kepsniu
Nustebinkite savo svečius ir šeimos narius iš paprastų ingredientų pagamindami neįprastą patiekalą. Garnyre ryžius pakeiskite bulguru, o rizotą patiekite su kopūstų kepsniu. Paruoštas patiekalas pavyks ne ką prastesnis nei restorane.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką ir sudėkite į puodą su alyvuogių aliejumi ir šalavijais. Ant vidutinės ugnies maišydami pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis ir permatomas. Supilkite bulgurą ir intensyviai maišykite.
Žingsnis 2
Kai kruopos bus karštos, supilkite karštą sultinį arba vandenį, kad skystis vos apsemtų kruopas. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulguras sugers visą skystį. Palaipsniui įpilkite daugiau skysčio, kol bulguras beveik išvirs.
Žingsnis 3
Į bulgurą sudėkite dalį parmezano ir dalį sviesto. Energingai maišykite, kol sūris ir sviestas ištirps, tada sudėkite likusį sviestą ir sūrį ir vėl plakite mentele.
Žingsnis 4
Tuo pat metu įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies ir sudėkite į ją sviestą, susmulkintą česnaką ir šoninės griežinėlius. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol iš šoninės išsilydys visi riebalai. Apšlakstykite kopūstų kepsnį susidariusiais riebalais ir gerai pasūdykite. Išimkite šoninę ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių, leiskite jai visiškai atvėsti ir nusausinkite.
Žingsnis 5
Tada atsitiktinai susmulkinkite šoninę, suberkite ją į trintuvą, suberkite panko džiūvėsėlius, rūkytą papriką, petražolių lapelius ir plakite, kol taps trupiniai.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite bulguro rizotą, ant viršaus uždėkite kopūstų kepsnį ir gausiai pabarstykite šoninės milteliais.
Kategorijos