Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur rizotas su vištienos sultiniu
Risotto yra atskiras patiekalas, o ne garnyras. Svarbu, kad ryžiai būtų lipnios konsistencijos, kuri susidaro juos verdant. Tačiau dėl įvairių priežasčių ne visi žmonės gali sau leisti valgyti ryžius. Grūdus galima pakeisti sveikesniu bulguru, kuriame gausu maistinių medžiagų ir beveik nėra krakmolo. Jis nėra toks lipnus kaip ryžiai, tačiau iš jo galima pasigaminti rizotą - verdant reikia naudoti daugiau skysčio.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos koją. Įdėkite ją į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Virkite 30-40 minučių, kol mėsa suminkštės. Išimkite vištienos koją iš sultinio.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir bulgurą. Daržoves sudėkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite 7-8 minutes. Pagardinkite pipirais. Sudėkite bulgurą ir kepkite dar 1-2 min.
Žingsnis 3
Išvirkite rizotą. Bulgurą ir daržoves sudėkite į puodą su sultiniu ir virkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos