Bulgur rizotas su vištienos sultiniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur rizotas su vištienos sultiniu

Risotto yra atskiras patiekalas, o ne garnyras. Svarbu, kad ryžiai būtų lipnios konsistencijos, kuri susidaro juos verdant. Tačiau dėl įvairių priežasčių ne visi žmonės gali sau leisti valgyti ryžius. Grūdus galima pakeisti sveikesniu bulguru, kuriame gausu maistinių medžiagų ir beveik nėra krakmolo. Jis nėra toks lipnus kaip ryžiai, tačiau iš jo galima pasigaminti rizotą - verdant reikia naudoti daugiau skysčio.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur rizotas su vištienos sultiniu Žingsnis 1
Išvirkite vištienos koją. Įdėkite ją į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Virkite 30-40 minučių, kol mėsa suminkštės. Išimkite vištienos koją iš sultinio.

Žingsnis 2

Bulgur rizotas su vištienos sultiniu Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir bulgurą. Daržoves sudėkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite 7-8 minutes. Pagardinkite pipirais. Sudėkite bulgurą ir kepkite dar 1-2 min.

Žingsnis 3

Bulgur rizotas su vištienos sultiniu Žingsnis 3
Išvirkite rizotą. Bulgurą ir daržoves sudėkite į puodą su sultiniu ir virkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos