Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur salotos su burokėliais
Neįprastas dviejų grūdinių kultūrų ir burokėlių salotų receptas, tinkantis ir šventiniam stalui, ir darbo dienos pietums. Jame yra tik sveikų produktų, kuriuose gausu vitaminų ir mikroelementų. Bulgur padeda stiprinti širdį ir kraujagysles, mažina cukraus kiekį kraujyje ir greitina medžiagų apykaitą. Kvinoja atstato imunitetą, šalina toksinus ir pripildo energija. O burokėliai padeda sergant mažakraujyste, saugo nuo mikrobų ir valo organizmą.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias, actą, alyvuogių aliejų ir druską.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite kvinoją ir bulgurą į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 15 minučių. Išvirusius grūdus perkelkite į salotinę, sudėkite burokėlius, svogūnus ir česnakus. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos