Bulgur salotos su burokėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur salotos su burokėliais

Neįprastas dviejų grūdinių kultūrų ir burokėlių salotų receptas, tinkantis ir šventiniam stalui, ir darbo dienos pietums. Jame yra tik sveikų produktų, kuriuose gausu vitaminų ir mikroelementų. Bulgur padeda stiprinti širdį ir kraujagysles, mažina cukraus kiekį kraujyje ir greitina medžiagų apykaitą. Kvinoja atstato imunitetą, šalina toksinus ir pripildo energija. O burokėliai padeda sergant mažakraujyste, saugo nuo mikrobų ir valo organizmą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
279 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur salotos su burokėliais Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir česnaką.

Žingsnis 2

Bulgur salotos su burokėliais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias, actą, alyvuogių aliejų ir druską.

Žingsnis 3

Bulgur salotos su burokėliais Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite kvinoją ir bulgurą į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 15 minučių. Išvirusius grūdus perkelkite į salotinę, sudėkite burokėlius, svogūnus ir česnakus. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos