Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur salotos su kalmarais
Jei pavargote gaminti salotas su ryžiais ir jūros gėrybėmis, bulguras yra puikus ryžių pakaitalas. Šie grūdai labai panašūs, todėl kai kuriose šalyse iš bulguro netgi gaminamas plovas. Salotos su bulguru ir kalmarais taps puikia stalo puošmena. Kalmaruose yra daug jodo, kuris gerina atmintį, ir kitų naudingų medžiagų, stiprinančių kraujagysles ir valančių organizmą nuo toksinų. Švieži baziliko lapeliai salotose yra jų "akcentas", suteikiantis patiekalui nepakartojamo skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Bulgurą sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite keptuvę su bulguru nuo viryklės, supilkite vandenį ir uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti apie 20 minučių. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu, po 7 minučių nusunkite. Į verdantį vandenį įmeskite kalmarus ir 2 minutes virkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite garuose virtą bulgurą, supjaustytus kalmarus ir kiaušinius, svogūną, tarkuotą sūrį ir užpilkite grietine. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos