Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur sriuba
Rusijoje bulguras yra gana paplitęs tarp sveikos mitybos šalininkų. Dažniausiai jis vartojamas kaip garnyras, tačiau pasaulio virtuvėse yra ir daug pirmųjų patiekalų receptų. Pavyzdžiui, bulguro sriuba su vištienos filė. Bulvių kruopų patiekalui nereikia plauti, prieš tai jas 3-5 min. pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Virti kruopas reikia jau verdančiame vandenyje santykiu 2:1. Bulgur puikiai dera su rozmarinais, čiobreliais, todėl drąsiai jų įmaišykite į sriubą.
Žingsnis 1
Supjaustykite sriubos ingredientus. Bulves ir vištieną supjaustykite stambiais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Puode ištirpinkite sviestą ir 5-7 min. pakepinkite bulgurą.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Į bulgurą sudėkite vištieną, svogūną ir pomidorų pastą ir virkite 3 minutes. Supilkite į puodą vandenį ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Virkite apie 15 minučių. Supilkite bulves ir virkite dar 15 minučių, suberkite druską, pipirus ir papriką, virkite dar 1 minutę.
Kategorijos