Bulgur su avinžirniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Bulgur su avinžirniais

Bulgur - tai iš džiovintų ir susmulkintų kviečių pagaminti grūdai. Rusijoje apie bulgurą pradėta kalbėti palyginti neseniai, nors Artimuosiuose Rytuose, Balkanuose ir šiaurės Indijoje jis nuo seno naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Iš šių grūdų galima gaminti košes, plovus, sriubas ir net kotletus. Taip pat bulguras lengvai pakeičia ryžius ir yra skanus garnyras. Šiai kruopai maistingumo galite suteikti su avinžirniais, o skonio ir papildomos naudos - su daržovėmis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 1
Išmirkykite avinžirnius šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 2
Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais.

Žingsnis 3

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 4

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 4
Taip pat supjaustykite papriką vidutinio dydžio griežinėliais.

Žingsnis 5

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir česnaką.

Žingsnis 6

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 6
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite svogūnus, pomidorus ir paprikas.

Žingsnis 7

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 7
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, česnaką, zirą, druską, pipirus ir bulgurą. Išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 8

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 8
Sudėkite avinžirnius į keptuvę, išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Žingsnis 9

Bulgur su avinžirniais Žingsnis 9
Į lėkštes sudėkite paruoštą bulgurą ir avinžirnius ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos