Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su avinžirniais
Bulgur - tai iš džiovintų ir susmulkintų kviečių pagaminti grūdai. Rusijoje apie bulgurą pradėta kalbėti palyginti neseniai, nors Artimuosiuose Rytuose, Balkanuose ir šiaurės Indijoje jis nuo seno naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Iš šių grūdų galima gaminti košes, plovus, sriubas ir net kotletus. Taip pat bulguras lengvai pakeičia ryžius ir yra skanus garnyras. Šiai kruopai maistingumo galite suteikti su avinžirniais, o skonio ir papildomos naudos - su daržovėmis.
Žingsnis 1
Išmirkykite avinžirnius šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Taip pat supjaustykite papriką vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir česnaką.
Žingsnis 6
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite svogūnus, pomidorus ir paprikas.
Žingsnis 7
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, česnaką, zirą, druską, pipirus ir bulgurą. Išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Sudėkite avinžirnius į keptuvę, išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 9
Į lėkštes sudėkite paruoštą bulgurą ir avinžirnius ir patiekite.
Kategorijos