Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur turkų kalba
Bulgur yra labai sveikas, nes turi daug stambiųjų skaidulų. Ji gerina virškinimą ir šalina toksinus iš organizmo. Bulguras taip pat teigiamai veikia odą. Tačiau reikia nepamiršti, kad bulguras gaminamas iš kviečių, todėl jame yra glitimo. Šiame recepte siūlome bulgurą gaminti turkiškai su paprikomis, pomidorais, svogūnais ir pomidorų pasta. Patiekalas
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite 1 cm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksiniai.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite paprikas ir česnakus. Kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 8
Supilkite bulgurą į keptuvę. Tolygiai paskirstykite mentele ir supilkite vandenį. Įberkite porą žiupsnelių druskos.
Žingsnis 9
Uždenkite keptuvę dangčiu. Viską kartu troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol bulguras išvirs. Kai patiekalas bus paruoštas, pamaišykite.
Žingsnis 10
Turkiškas bulguras paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos