Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su brokoliais
Bulgur yra kviečių grūdai, kilę iš Artimųjų Rytų. Jis tapo labai populiarus visame pasaulyje. Pirkdami jį atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką - bulgurą galima laikyti ne ilgiau kaip 9 mėnesius nuo pagaminimo datos. Jei kruopos bus pakepintos su sviestu, jos įgaus ryškų riešutų skonį. Verta paminėti, kad bulguro sudėtyje yra sudėtinių angliavandenių, kurie nekenkia figūrai. Bulgurai su brokoliais yra idealūs sveiki pusryčiai. Patiekalą galite papildyti grybais ir morkomis.
Žingsnis 1
Išvirkite brokolius. Užvirinkite 600 ml vandens ir sudėkite brokolius. Sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Tada nusausinkite ir nuplaukite brokolius šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepkite apie 5 minutes. Sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite bulgurą. Sudėkite bulgurą į keptuvę ir maišydami mentele kepkite 2 minutes. Tada supilkite 400 ml vandens, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite dar 15-20 minučių, kol kruopos suminkštės.
Žingsnis 4
Sudėkite ingredientus. Keptuvėje ar kitame inde sumaišykite bulgurą su svogūnais ir grybais bei gabalėliais supjaustytais virtais brokoliais.
Kategorijos