Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su česnakais
Šis paprastas ir greitas patiekalas, pasižymintis maloniu aromatu ir sodriu skoniu, nepaliks abejingų. Bulgure yra B grupės vitaminų, kurie normalizuoja nervų sistemos veiklą, ir vitamino E, kuris gerina plaukų, odos ir nagų būklę. O česnakas dėl didelio sieros junginių ir vitaminų kiekio yra stiprus žmogaus imuniteto stimuliatorius. Česnakuose esantis alicinas taip pat padeda organizmui greitai susidoroti su įvairiomis infekcijomis.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Bulgurą sudėkite į puodą, įpilkite vandens, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki mažos, pasūdykite ir uždengę dangčiu virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į bulgurą supilkite aliejų ir išmaišykite. Smulkiai sutarkuokite česnaką, sudėkite jį ir citrinos žievelę į bulgurą.
Kategorijos