Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su česnakiniu padažu
Bulgurą česnakiniame padaže galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie liesos mėsos. Česnakų aštrumą sušvelnina grietinėlė ir sūris. Pirkdami česnakus rinkitės sausas ir sunkias galvutes. Lengvai išspauskite česnaką, kad įsitikintumėte, jog galvutėje nėra minkštų skiltelių. Suvalgius produkto, specifinio aromato gali padėti atsikratyti žali obuoliai arba žalioji arbata. Juose yra medžiagų, neutralizuojančių nemalonų kvapą sukeliančio alicino poveikį.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Įkaitintos keptuvės dugną patepkite aliejumi ir 2-3 min. pakepinkite bulgurą. Tada palaipsniui pilkite į keptuvę vandenį santykiu 1:2. Pagardinkite druska. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies po dangčiu 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite česnaką. Kepkite 1-2 minutes, tada sumažinkite ugnį. Supilkite grietinėlę, užvirinkite mišinį. Sudėkite sūrį, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Į padažą suberkite kruopas ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos