Bulgur su česnakiniu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su česnakiniu padažu

Bulgurą česnakiniame padaže galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie liesos mėsos. Česnakų aštrumą sušvelnina grietinėlė ir sūris. Pirkdami česnakus rinkitės sausas ir sunkias galvutes. Lengvai išspauskite česnaką, kad įsitikintumėte, jog galvutėje nėra minkštų skiltelių. Suvalgius produkto, specifinio aromato gali padėti atsikratyti žali obuoliai arba žalioji arbata. Juose yra medžiagų, neutralizuojančių nemalonų kvapą sukeliančio alicino poveikį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su česnakiniu padažu Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Įkaitintos keptuvės dugną patepkite aliejumi ir 2-3 min. pakepinkite bulgurą. Tada palaipsniui pilkite į keptuvę vandenį santykiu 1:2. Pagardinkite druska. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies po dangčiu 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Bulgur su česnakiniu padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite česnaką. Kepkite 1-2 minutes, tada sumažinkite ugnį. Supilkite grietinėlę, užvirinkite mišinį. Sudėkite sūrį, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Į padažą suberkite kruopas ir dar kartą išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos