Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su daržovėmis
Bulgur - perdirbti kviečiai - žinomi toli už Artimųjų Rytų regiono ribų. Jie jau seniai tapo geros mitybos mėgėjų ir tų, kuriems nusibodo tradiciniai grūdai, mitybos raciono dalimi. Bulgur su daržovėmis (morkomis, saldžiosiomis paprikomis ir žiediniais kopūstais) yra sotus ir sveikas vegetariškas patiekalas, kurį lengva paruošti pietums ar vakarienei. Rinkitės šviežius ingredientus - bus skanesnis.
Žingsnis 1
Pastatykite storasienę keptuvę ant ugnies ir įpilkite į ją šiek tiek aliejaus. Supilkite bulgurą ir maišydami šiek tiek pakepinkite. Tada bulgurą užpilkite karštu vandeniu (skysčio turėtų būti dvigubai daugiau) ir virkite apie 15 minučių, kol jis visas įsigers.
Žingsnis 2
Kol kruopos verda, paruoškite daržoves. Sutarkuokite morkas, supjaustykite paprikas ir svogūnus (kaip jums patogiau). Žiedinį kopūstą padalykite į mažus žiedynus.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes, tada įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite po dangčiu, kol daržovės suminkštės (apie 8 minutes).
Žingsnis 4
Bulgurą suberkite į daržoves ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pabarstykite patiekalą malta paprika, įberkite druskos ir pipirų (pagal skonį), dar kartą išmaišykite ir galite išjungti.
Žingsnis 6
Patiekalą išdėliokite lėkštėse ir patiekite pietums arba vakarienei. Gero apetito!
Kategorijos