Publikavimo data: 2025-08-20
Bulgur su daržovėmis ir vištiena prieskoniuose
Bulgure gausu gyvybiškai svarbių mikroelementų ir vitaminų, todėl jis būtinas visavertei mitybai. Mėgstu šį receptą dėl jo paprastumo, galimybės jį keisti priklausomai nuo tam tikrų daržovių ir prieskonių. Galite naudoti bet kokią vištienos dalį, bet man patinka su krūtinėle. Šį patiekalą gamindavau net tada, kai nemokėjau gaminti, ir jis vis tiek buvo skanus.
Žingsnis 1
Supjaustykite morkas riekelėmis.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Salierą perpjaukite per pusę išilgai kotelio ir supjaustykite nedideliais strypeliais.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite kubeliais arba juostelėmis.
Žingsnis 5
Pomidorą taip pat supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 6
Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kelias minutes troškinkite. Tuo pat metu vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišytų daržovių viduryje padarykite įdubimą ir į jį įdėkite krūtinėlę. Įdubime ją šiek tiek apkepkite ir sumaišykite su daržovėmis.
Žingsnis 7
Į ertmę įdėkite gabalėlį sviesto ir supilkite bulgurą. Šiek tiek pamaišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Suberkite prieskonius, druską ir viską išmaišykite. Supilkite dvi stiklines šalto vandens. Laikykite po dangčiu ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies, kol išgaruos visas vanduo.
Kategorijos