Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su daržovėmis vakarienei
Bulgur su daržovėmis yra soti vakarienė visai šeimai. Kad patiekalas būtų skanus, jį reikia tinkamai paruošti. Kruopų nereikia plauti ir iš anksto mirkyti. Prieš gamindami produktą šiek tiek apkepkite ir kepkite inde storu dugnu. Jei patiekalą gaminsite daugiafunkcinėje viryklėje, naudokite režimą "Grikiai", taip bulguras išeis trapus. Naudokite įvairias žoleles ir aliejų, jie papildys skonį. Iš daržovių geriau imti pipirų, morkų ir pomidorų.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Bulgurą sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir druska ir virkite 25 minutes, kol išvirs. Supjaustykite morkas, cukinijas, paprikas ir pomidorus griežinėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Jį įkaitinkite ir sudėkite morkas bei paprikas, kepkite 3 minutes, tada sudėkite pupeles, cukinijas ir žirnelius ir kepkite 2 minutes. Į daržoves sudėkite pomidorus ir troškinkite 10 minučių, pagardinkite pipirais ir troškinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Bulgurą sumaišykite su daržovėmis. Į keptuvėje esančias daržoves sudėkite bulgurą, žaliuosius svogūnus ir petražoles. Išmaišykite ir kaitinkite patiekalą 2 minutes.
Kategorijos