Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su džiovintomis slyvomis
Bulgur yra universali grūdinė kultūra, kuri, kitaip nei grikiai ar soros, dera su bet kokiais ingredientais - saldžiais, sūriais, gaiviais, aštriais. Šis produktas vis dažniau sutinkamas prekybos centrų lentynose. Nebijokite su juo eksperimentuoti - bulguro beveik neįmanoma sugadinti. Net ir pervirtas jis būna skanus. O derinamas su mėsa, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis jis tiesiog tobulas.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Suberkite bulgurą į vandenį ir virkite 15-20 minučių, kol grūdai bus paruošti. Per tą laiką bulguras turi visiškai sugerti vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą su džiovintomis slyvomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite morkas ir svogūnus ir maišydami kepkite 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite 10-15 min. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, džiovintomis slyvomis ir pomidorų sultimis. Troškinkite 10-12 minučių. Į keptuvę suberkite virtą bulgurą ir dar 3-4 min. pakepinkite.
Kategorijos