Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su grietinės padažu
Bulgur arba turkiški kviečiai yra labai skanūs, maistingi ir sveiki grūdai, kurie tinka beveik su viskuo: vištiena, žuvimi, mėsa, daržovėmis, žolelėmis, grybais ir džiovintais vaisiais. Pabandykite pasigaminti aromatingą, švelnų ir sotų patiekalą, kuris puikiai tiks kaip garnyras arba savarankiškas patiekalas pietums ar vakarienei su šeima. Bulgur su grietinės padažu patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, ypač jei šiame padaže troškinsite vištienos filė, žuvies kepsnį ar grybus.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Kruopas užpilkite 200 ml karšto pasūdyto vandens, užvirinkite ir uždengę dangčiu virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Įkaitintame augaliniame aliejuje reguliariai maišydami 3 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite grietinę, druską, papriką ir troškinkite apie 5 min.
Kategorijos