Bulgur su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su grybais

Bulgur su grybais - sotūs ir sveiki pietūs ar vakarienė. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie kalakutienos, vištienos ar jautienos. Grybai gali būti švieži arba šaldyti. Bulgur reikia stambiai sumalti. Į sudėtį dedama svogūnų ir morkų, kad kruopos būtų sultingos. Jas reikia troškinti nedideliame kiekyje aliejaus. Skonio puokštę užbaigti padės Provanso žolelės. Džiovinti prieskoniai ryškiau atsiskleidžia termiškai apdorojant.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su grybais Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes troškinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite grybų ketvirčius, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Bulgur su grybais Žingsnis 2
Užvirinkite patiekalą. Supilkite sausą bulgurą, pagardinkite trupučiu druskos ir pabarstykite žolelėmis. Išmaišykite ir kaitinkite 5-8 minutes. Tada supilkite verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10-15 minučių. Pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Išjunkite kaitlentę ir leiskite bulgurui pavirti 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos