Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su grybais
Bulgur su grybais - sotūs ir sveiki pietūs ar vakarienė. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie kalakutienos, vištienos ar jautienos. Grybai gali būti švieži arba šaldyti. Bulgur reikia stambiai sumalti. Į sudėtį dedama svogūnų ir morkų, kad kruopos būtų sultingos. Jas reikia troškinti nedideliame kiekyje aliejaus. Skonio puokštę užbaigti padės Provanso žolelės. Džiovinti prieskoniai ryškiau atsiskleidžia termiškai apdorojant.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes troškinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite grybų ketvirčius, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Užvirinkite patiekalą. Supilkite sausą bulgurą, pagardinkite trupučiu druskos ir pabarstykite žolelėmis. Išmaišykite ir kaitinkite 5-8 minutes. Tada supilkite verdantį vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10-15 minučių. Pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Išjunkite kaitlentę ir leiskite bulgurui pavirti 15 minučių.
Kategorijos