Bulgur su grybais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-22

Bulgur su grybais ir daržovėmis

Bulgur yra virti ir džiovinti kviečiai. Bulguro tėvyne laikomi Artimieji Rytai. Anksčiau rankomis gaminant bulgurą buvo laikomasi ritualų ir tradicijų. Dabar bulguro gamybą įvaldė maisto pramonės įmonės. Bulguro sudėtyje yra stambiųjų maistinių skaidulų. Jos labai naudingos, nes žmogaus organizmas jų nesuvirškina. Sugerdamos skysčių perteklių ir sulaikydamos šlakus bei toksinus, maistinės skaidulos pašalina juos iš organizmo. Kruopos idealiai tinka žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su grybais ir daržovėmis Žingsnis 1
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus lengvai apkepkite svogūnus ir morkas. Sudėkite grybus ir kepkite dar kelias minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite prieskonių.

Žingsnis 2

Bulgur su grybais ir daržovėmis Žingsnis 2
Tada į keptuvę supilkite bulgurą ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite apie 3 minutes. Tada viską užpilkite karštu verdančiu vandeniu, kad skystis šiek tiek apsemtų keptuvės turinį. Troškinkite 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens. Leiskite troškinti apie 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos