Publikavimo data: 2024-10-22
Bulgur su grybais ir daržovėmis
Bulgur yra virti ir džiovinti kviečiai. Bulguro tėvyne laikomi Artimieji Rytai. Anksčiau rankomis gaminant bulgurą buvo laikomasi ritualų ir tradicijų. Dabar bulguro gamybą įvaldė maisto pramonės įmonės. Bulguro sudėtyje yra stambiųjų maistinių skaidulų. Jos labai naudingos, nes žmogaus organizmas jų nesuvirškina. Sugerdamos skysčių perteklių ir sulaikydamos šlakus bei toksinus, maistinės skaidulos pašalina juos iš organizmo. Kruopos idealiai tinka žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu.
Žingsnis 1
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus lengvai apkepkite svogūnus ir morkas. Sudėkite grybus ir kepkite dar kelias minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite prieskonių.
Žingsnis 2
Tada į keptuvę supilkite bulgurą ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite apie 3 minutes. Tada viską užpilkite karštu verdančiu vandeniu, kad skystis šiek tiek apsemtų keptuvės turinį. Troškinkite 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens. Leiskite troškinti apie 10 minučių.
Kategorijos