Bulgur su jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Bulgur su jautiena

Bulgur - tai grūdai, kurie jau daugelį amžių yra pagrindinis Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas. Bulgur vartojamas sriuboms, salotoms ir karštiems patiekalams gaminti. Šiame recepte siūlome bulgurą virti su jautiena, paprikomis, svogūnais ir morkomis. Pomidorų padažas patiekalą padaro sultingą ir ryškų. Paruoškite bulgurą su jautiena pietums arba vakarienei. Jūsų namiškiai tai tikrai įvertins!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su jautiena Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Bulgur su jautiena Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

Žingsnis 3

Bulgur su jautiena Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Bulgur su jautiena Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis.

Žingsnis 5

Bulgur su jautiena Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.

Žingsnis 6

Bulgur su jautiena Žingsnis 6
Atskirkite kalendros lapelius nuo kotelių.

Žingsnis 7

Bulgur su jautiena Žingsnis 7
Bulgurą sudėkite į samtį arba puodą. Užpilkite dviem stiklinėmis šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Šiek tiek pasūdykite vandenį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite bulgurą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.

Žingsnis 8

Bulgur su jautiena Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę suberkite pipirus. Daržoves kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 9

Bulgur su jautiena Žingsnis 9
Į keptuvę suberkite tarkuotus pomidorus ir išmaišykite. Daržoves troškinkite padaže 5 minutes.

Žingsnis 10

Bulgur su jautiena Žingsnis 10
Į keptuvę su daržovėmis suberkite virtą bulgurą ir maltą kalendrą. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 11

Bulgur su jautiena Žingsnis 11
Atskiroje keptuvėje 5-7 minutes pakepinkite jautienos gabalėlius. Nekepkite mėsos per ilgai, kad ji nebūtų kieta. Pagal skonį jautieną pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 12

Bulgur su jautiena Žingsnis 12
Į lėkštę sudėkite bulgurą ir daržoves, o ant viršaus - jautienos kepsnį. Papuoškite patiekalą kalendros lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos