Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur su jautiena
Bulgur - tai grūdai, kurie jau daugelį amžių yra pagrindinis Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas. Bulgur vartojamas sriuboms, salotoms ir karštiems patiekalams gaminti. Šiame recepte siūlome bulgurą virti su jautiena, paprikomis, svogūnais ir morkomis. Pomidorų padažas patiekalą padaro sultingą ir ryškų. Paruoškite bulgurą su jautiena pietums arba vakarienei. Jūsų namiškiai tai tikrai įvertins!
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 5
Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 6
Atskirkite kalendros lapelius nuo kotelių.
Žingsnis 7
Bulgurą sudėkite į samtį arba puodą. Užpilkite dviem stiklinėmis šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Šiek tiek pasūdykite vandenį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite bulgurą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę suberkite pipirus. Daržoves kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę suberkite tarkuotus pomidorus ir išmaišykite. Daržoves troškinkite padaže 5 minutes.
Žingsnis 10
Į keptuvę su daržovėmis suberkite virtą bulgurą ir maltą kalendrą. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 11
Atskiroje keptuvėje 5-7 minutes pakepinkite jautienos gabalėlius. Nekepkite mėsos per ilgai, kad ji nebūtų kieta. Pagal skonį jautieną pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 12
Į lėkštę sudėkite bulgurą ir daržoves, o ant viršaus - jautienos kepsnį. Papuoškite patiekalą kalendros lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos