Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su kalakutienos filė
Bulgur su kalakutienos filė - paprastas ir skanus patiekalas, pagardintas prieskonių mišiniu. Svarbiausia pasirinkti tinkamą kalakutienos filė ir bulgurą. Gera kalakutiena yra minkšta, malonaus ir gaivaus kvapo, be dėmių ir pažeidimų. Kokybiškas bulguras gerai trupa, o jo spalva - nuo šviesiai auksinės iki rudos. Atkreipkite dėmesį į pakuotę: ji turi būti visiškai nepažeista, o galiojimo laikas - nepasibaigęs.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą ir daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kalakutieną ir kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies be dangčio. Tada sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Užvirinkite vandenį. Į keptuvę supilkite kruopas, mėsos prieskonius, išmaišykite ir kepkite dar 3-4 min. Tada supilkite verdantį vandenį, įberkite druskos, dar kartą išmaišykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu troškinkite 30-35 min.
Kategorijos