Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su kariu ant garnyro
Papildykite savo įprastą mitybą ryškiu rytietišku akcentu ir paruoškite paprastą ir skanų patiekalą - bulgurą su kariu. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip aromatingą garnyrą. Karis - tai indiškas prieskonis, kuris yra įvairių prieskonių mišinys. Į pagrindą visada įeina ciberžolės šaknis. Likę prieskoniai gali skirtis: gali būti imbiero, kardamono, cinamono, muskato riešuto, pipirų. Todėl skirtingų gamintojų kario skonis nėra vienodas - jis gali būti ir aštrus, ir vidutiniškai aštrus.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą su kariu. Bulgurą sudėkite į keptuvę, užpilkite vandeniu. Supilkite karį, hopli-suneli ir druską. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos. Lėtai virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite gaminti patiekalą. Išvirusį bulgurą nuimkite nuo karštos lėkštės. Į mažąsias skylutes, susidariusias kruopų paviršiuje po virimo, įkiškite česnako skilteles. Uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 10 minučių. Tada išimkite česnakus.
Kategorijos