Bulgur su kepenimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su kepenimis

Bulgur yra labai sotūs ir sveiki grūdai. Jis taip pat garsėja tuo, kad verdant padvigubėja, todėl kruopas galima vartoti ilgiau. Bulgurą taip pat galima naudoti kaip ryžių pakaitalą plovui, taip pat kruopas derinti ne tik su mėsa, bet ir su kepenimis. Kalakutienos kepenys suteikia sotumo jausmą, greitina medžiagų apykaitą ir prisotina organizmą vitaminų. Paįvairinimui bulgurą su kepenėlėmis galite patiekti su šviežiomis žolelėmis ir paprikomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su kepenimis Žingsnis 1
Paruoškite kepenis. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite kepenėles, įberkite druskos, pipirų ir kepkite 5 min. Sudėkite smulkintą svogūną. Troškinkite 5-7 minutes, tada sudėkite morkas ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Bulgur su kepenimis Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Bulgurą supilkite į keptuvę su kepenėlėmis ir 1 cm virš kepenėlių užpilkite karštu vandeniu. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite po dangčiu 15-20 minučių, kol bulguras išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos