Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su kepenimis
Bulgur yra labai sotūs ir sveiki grūdai. Jis taip pat garsėja tuo, kad verdant padvigubėja, todėl kruopas galima vartoti ilgiau. Bulgurą taip pat galima naudoti kaip ryžių pakaitalą plovui, taip pat kruopas derinti ne tik su mėsa, bet ir su kepenimis. Kalakutienos kepenys suteikia sotumo jausmą, greitina medžiagų apykaitą ir prisotina organizmą vitaminų. Paįvairinimui bulgurą su kepenėlėmis galite patiekti su šviežiomis žolelėmis ir paprikomis.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenis. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite kepenėles, įberkite druskos, pipirų ir kepkite 5 min. Sudėkite smulkintą svogūną. Troškinkite 5-7 minutes, tada sudėkite morkas ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Bulgurą supilkite į keptuvę su kepenėlėmis ir 1 cm virš kepenėlių užpilkite karštu vandeniu. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite po dangčiu 15-20 minučių, kol bulguras išvirs.
Kategorijos