Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su keptomis daržovėmis
Bulgur garnyras yra sotus ir sveikas. Kokybiškos kruopos - tai maždaug vienodo dydžio trupantys grūdai be jokių priemaišų ar šiukšlių. Ant grotelių keptos daržovės neturi būti vandeningos ar pernokusios. Kepimui ant grotelių rinkitės nedidelio dydžio baklažanus arba cukinijas. Paprikos turi būti tvirtos ir blizgančios.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite grilio keptuvę ant didelės ugnies. Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi kepimo arba silikoniniu šepetėliu. Dėkite daržoves ant keptuvės paviršiaus ir 2-3 minutes apkepkite iš abiejų pusių. Tada sudėkite daržoves ant popierinių rankšluosčių, kad, jei reikia, nutekėtų aliejaus perteklius. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Bulgurą sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:2. Bulgurą pasūdykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol išvirs, maždaug 20 minučių. Dubenyje sumaišykite išvirtą bulgurą su keptomis daržovėmis ir smulkintomis petražolėmis. Įpilkite sojų padažo ir sumaišykite ingredientus.
Kategorijos