Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur su kiauliena
Bulgur - tai Viduriniųjų Rytų grūdai. Tai susmulkinti kviečiai, apdoroti verdančiu vandeniu. Bulgur yra daugelio rytietiškų patiekalų pagrindas. Šiandien šis produktas išpopuliarėjo visame pasaulyje. Jį galima pamatyti visų prekybos centrų lentynose. Pagrindinė bulguro gaminimo ypatybė - kepti jį svieste. Taip kruopos įgauna riešutų skonį ir aromatą. Pagal šį receptą siūlome bulgurą gaminti su kiauliena, svogūnais ir paprikomis.
Žingsnis 1
Imbierą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Česnaką taip pat supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Kiaulieną supjaustykite 8-10 mm storio riekelėmis.
Žingsnis 6
Kiaulieną sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite imbierą, česnaką, maltą kalendrą, cinamoną ir sojų padažą.
Žingsnis 7
Išmaišykite ir palikite kiaulieną marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Bulgurą sudėkite į samtį arba puodą. Užpilkite dviem stiklinėmis šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Šiek tiek pasūdykite vandenį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite bulgurą dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 9
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite kiaulieną. Kepkite ją kartu su svogūnais dar 5-7 minutes.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite paprikas. Viską kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 11
Į mėsą ir daržoves sudėkite virtą bulgurą. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 12
Patiekite bulgurą papuošę kalendrų lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos