Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su kiaulienos šonkauliukais
Bulgur su kiaulienos šonkauliukais gaunasi nepaprastai aromatingas, trapus ir sotus. Jį galima ruošti ir daugiafunkcinėje keptuvėje, ir ant viryklės - puode ar keptuvėje. Ypač skanus bulguras su šonkauliukais išeis puode ant atviros ugnies. Šiam sotiam bulgariškam patiekalui taip pat puikiai tinka ėrienos ir jautienos šonkauliukai. Pirmiausia juos galima šiek tiek pavirti, kad šonkauliukai taptų minkštesni ir švelnesni. Po virimo likęs mėsos sultinys pravers sriubai arba šaltibarščiams gaminti.
Žingsnis 1
Apkepkite šonkauliukus. Kiaulienos šonkauliukus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Sumažinkite ugnį, į šonkauliukus sudėkite svogūnus, česnakų mišinį ir morkas, gerai išmaišykite ir kepkite dar apie 5 min.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą. Šonkauliukus užpilkite stikline karšto vandens, suberkite druską, prieskonius ir bulgurą. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 20 minučių. Sudėkite avinžirnius ir troškinkite 5 minutes.
Kategorijos