Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su kiaušiniais
Bulgur - tai kietųjų kviečių grūdai, virti garuose ir susmulkinti. Dėl tokio apdorojimo būdo kruopos išlaiko naudingąsias medžiagas, B grupės vitaminus ir mineralus. Vištienos kiaušiniai, termiškai apdoroti, gerai virškinami organizme, o jų maistinė vertė panaši į vištienos. Juose yra cholino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą. Renkantis kiaušinius reikėtų nepamiršti, kad kalorijų skaičius priklauso nuo dydžio. Pasirinktos veislės viename kiaušinyje yra apie 85 kalorijos.
Žingsnis 1
Paruoškite kruopas. Į puodą įpilkite du puodelius vandens ir suberkite kruopas. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Kruopas pasūdykite ir virkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Po to nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite vištienos filė ir retkarčiais pamaišydami kepkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pastatykite ją ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite aliejų ir 2-3 min. pakepinkite morkas ir česnakus. Tada sudėkite paprikas ir kepkite dar 3-5 min. Baigiant kepti įberkite maltos paprikos.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Į dubenį įmuškite vištienos kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute arba plaktuvu. Mentele nustumkite daržoves prie keptuvės krašto. Ant atlaisvinto paviršiaus supilkite kiaušinių mišinį. Kai kiaušiniai pradės "stingti" ir kietėti, įmaišykite juos į daržoves. Į daržoves sudėkite bulgurą, keptą vištieną ir supilkite sojų padažą. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska ir visus ingredientus troškinkite dar 3 minutes.
Kategorijos