Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su konservuotais kukurūzais
Šis sotus patiekalas, kuriame saldūs kukurūzai puikiai dera su švelniu bulguru, puikiai tiks prie keptos vištienos ar mėsos. Šie iš virtų, džiovintų ir smulkintų kviečių pagaminti grūdai, žinomi nuo biblinių laikų, plačiai vartojami Artimuosiuose Rytuose, Kaukaze, pietų Rusijoje ir Balkanuose. Jis taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje, o dėl B grupės vitaminų padeda skaidyti riebalus ir greitina medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Apkepkite bulgurą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną ir 4-5 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite bulgurą ir kepkite dar 4-5 minutes, kol šiek tiek paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Bulgurą užpilkite karštu vandeniu, įberkite druskos, pipirų, įberkite džiovintų mėtų, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 8-10 minučių, kol kruopos sugers visą skystį. Tada sudėkite kukurūzus su skysčiu iš stiklainio, išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.
Kategorijos