Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis

Bulgurą su krevetėmis ir daržovėmis galima laikyti vienu vertingiausių ir sveikiausių patiekalų. Bulgur, kurio istorija siekia 4 tūkstančius metų, šiandien yra labai populiarus įvairių šalių kulinarijoje. Jis yra gana nebrangus, tačiau jame labai daug žmogaus sveikatai reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Iš esmės tai yra kviečiai, apdoroti įdomiu ir gana sudėtingu būdu. Grūdai pasižymi unikaliu subtiliu riešutų skoniu ir dažnai įtraukiami į išskirtinius ir neįprastus patiekalus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis Žingsnis 1
Užpilkite bulgurą trimis puodeliais vandens, šiek tiek pasūdykite ir virkite, kol beveik suminkštės, apie 25 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu, suvyniokite į rankšluostį ir palikite 10 minučių. Į išvirtą košę įdėkite 25 g sviesto ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant didelės ugnies kepkite krevetes apie 5 minutes. Supilkite sojų padažą ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Išimkite krevetes į šalį.

Žingsnis 3

Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis Žingsnis 3
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas, paprikas ir žirnelius. Sudėkite česnakus ir pomidorus, druską ir pipirus, išmaišykite ir dar 5 min. troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Bulgurą sudėkite į lėkštę, ant viršaus sudėkite daržoves ir krevetes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos