Publikavimo data: 2024-06-09
Bulgur su krevetėmis ir daržovėmis
Bulgurą su krevetėmis ir daržovėmis galima laikyti vienu vertingiausių ir sveikiausių patiekalų. Bulgur, kurio istorija siekia 4 tūkstančius metų, šiandien yra labai populiarus įvairių šalių kulinarijoje. Jis yra gana nebrangus, tačiau jame labai daug žmogaus sveikatai reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Iš esmės tai yra kviečiai, apdoroti įdomiu ir gana sudėtingu būdu. Grūdai pasižymi unikaliu subtiliu riešutų skoniu ir dažnai įtraukiami į išskirtinius ir neįprastus patiekalus.
Žingsnis 1
Užpilkite bulgurą trimis puodeliais vandens, šiek tiek pasūdykite ir virkite, kol beveik suminkštės, apie 25 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu, suvyniokite į rankšluostį ir palikite 10 minučių. Į išvirtą košę įdėkite 25 g sviesto ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant didelės ugnies kepkite krevetes apie 5 minutes. Supilkite sojų padažą ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Išimkite krevetes į šalį.
Žingsnis 3
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas, paprikas ir žirnelius. Sudėkite česnakus ir pomidorus, druską ir pipirus, išmaišykite ir dar 5 min. troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Bulgurą sudėkite į lėkštę, ant viršaus sudėkite daržoves ir krevetes.
Kategorijos