Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su malta mėsa
Arabų virtuvė žino daugybę sočių ir skanių patiekalų receptų, o bulguras su malta mėsa ir daržovėmis yra vienas iš jų. Galite eksperimentuoti su mėsos rūšimis - priklausomai nuo savo pageidavimų ir galimybių. Bulgur - tai grūdai, gaminami iš virtų kviečių. Jis dažnai sutinkamas Kaukazo, Pietų Azijos ir Artimųjų Rytų virtuvėse. Gamindami maistą rinkitės šviežius ir kokybiškus ingredientus, kad patiekalas būtų tikrai skanus.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Užvirkite vandenį (2 dalys vandens 1 daliai bulguro), kai užvirs, supilkite nuplautas kruopas ir virkite, kol kruopos suminkštės ir sugers visą skystį.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite, kaip jums patinka, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Įstatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite daržoves. Kepkite 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite maltą mėsą prie morkų ir svogūnų ir sutrinkite mentele, mediniu šaukštu arba šakute. Kepkite, kol taps rudos spalvos.
Žingsnis 4
Kol faršas kepa, smulkiai supjaustykite pomidorus. Tuomet sudėkite juos į keptuvę, pabarstykite malta paprika, druska ir pipirais (pagal skonį) ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 5
Bulgurą sudėkite prie maltos mėsos ir daržovių, išmaišykite, uždarykite dangtį ir troškinkite dar 2-3 minutes, kad visi ingredientai taptų vientisu patiekalu.
Žingsnis 6
Bulgurą su malta mėsa ir daržovėmis išdėliokite lėkštėse ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos