Bulgur su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su moliūgais

Bulgur yra grūdinė kultūra, labiausiai paplitusi Azijos ir Rytų šalyse. Pirmą kartą bulgur paminėtas Biblijos laikų leidiniuose, pavyzdžiui, pranašo Ezekielio knygoje. Šis produktas buvo populiarus Azijoje ir Viduržemio jūros regione prieš atsirandant ryžiams. Pasaulio virtuvėse bulguras įvairiai vadinamas dalia, gurga, pliguri arba burgel. Bulgur su moliūgais ruošiamas beveik taip pat kaip plovas su ryžiais. Patiekalui reikia stambiai sumaltų kruopų.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su moliūgais Žingsnis 1
Paruoškite vaisius ir daržoves. Paruoštą moliūgą ir raudonąjį obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais, o abrikosus susmulkinkite peiliu arba trintuvu. Į keptuvę sudėkite sviestą ir obuolius. Suberkite cukrų ir cinamoną ir kepkite vaisių gabalėlius, kol jie karamelizuosis, maždaug 2 minutes.

Žingsnis 2

Bulgur su moliūgais Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą ir moliūgą. Bulgurą sudėkite į puodą, supilkite pieno ir vandens mišinį. Užvirkite, sumažinkite ugnį, suberkite cinamoną, abrikosus ir moliūgą. Virkite 20 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir sudėkite karamelizuotus obuolius. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grūdų patiekalai, kvietiniai patiekalai, bulguro patiekalai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, bulguro garnyrai, receptų knyga

Kategorijos