Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su moliūgais
Bulgur yra grūdinė kultūra, labiausiai paplitusi Azijos ir Rytų šalyse. Pirmą kartą bulgur paminėtas Biblijos laikų leidiniuose, pavyzdžiui, pranašo Ezekielio knygoje. Šis produktas buvo populiarus Azijoje ir Viduržemio jūros regione prieš atsirandant ryžiams. Pasaulio virtuvėse bulguras įvairiai vadinamas dalia, gurga, pliguri arba burgel. Bulgur su moliūgais ruošiamas beveik taip pat kaip plovas su ryžiais. Patiekalui reikia stambiai sumaltų kruopų.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius ir daržoves. Paruoštą moliūgą ir raudonąjį obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais, o abrikosus susmulkinkite peiliu arba trintuvu. Į keptuvę sudėkite sviestą ir obuolius. Suberkite cukrų ir cinamoną ir kepkite vaisių gabalėlius, kol jie karamelizuosis, maždaug 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą ir moliūgą. Bulgurą sudėkite į puodą, supilkite pieno ir vandens mišinį. Užvirkite, sumažinkite ugnį, suberkite cinamoną, abrikosus ir moliūgą. Virkite 20 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir sudėkite karamelizuotus obuolius. Išmaišykite.
Kategorijos