Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur su pomidorais
Bulgur - tai nulupti, garuose virti ir susmulkinti kviečiai. Rusijoje bulguras yra mažiau paplitęs nei grikių ar ryžių kruopos. Tačiau šios kruopos ypač populiarėja tarp žmonių, kurie laikosi tinkamos mitybos. Bulgure gausu ląstelienos, jame yra baltymų ir jis puikiai pasotina organizmą. Ją galima valgyti vieną, kartu su mėsa ar daržovėmis.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite česnaką ir supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 5
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir pastatykite ant ugnies. Kepkite svogūną, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite paprikas ir pomidorus.
Žingsnis 7
Įmaišykite daržoves ir maišydami kepkite 4 minutes ant didesnės nei vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Į keptuvę su kepintomis daržovėmis suberkite bulgurą, prieskonius, vandenį ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Uždenkite dangčiu. Virkite 10-15 minučių, kol kruopos sugers vandenį.
Žingsnis 10
Išmaišykite keptuvės turinį. Bulgurą su pomidorais galima patiekti.
Kategorijos