Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su pomidorų pasta
Bulgur su pomidorų pasta yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies. Pridėtos daržovės suteikia įdomų skonį, kurį galima rinktis ir keisti pagal pageidavimus. Šis patiekalas yra maistingas ir sveikas. Bulgure yra daug vitaminų ir mikroelementų, kurie iš jo pasisavinami daug geriau nei iš vaistinių preparatų. Tai vitaminai B, E, K, PP, geležis, fosforas, kalis, varis, selenas, manganas, cinkas.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir daržovių mišinį. Kepkite jas 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Kepkite bulgurą su daržovėmis orkaitėje. Bulgurą sudėkite į karščiui atsparų indą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite džiovintą česnaką ir papriką. Į formą sudėkite daržoves, supilkite pomidorų pastą ir vandenį. Išmaišykite, uždenkite indą folija ir 30-35 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos