Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su rytietiškais prieskoniais
Bulgur su vištiena, pistacijomis ir abrikosais - įdomus rytietiško stiliaus patiekalas. Paruoštos kruopos būna skanios ir sotios, saikingai aštrios ir labai kvapnios. Be to, šis patiekalas labai naudingas sveikatai, nes jame yra daug vertingų vitaminų ir mineralų, įskaitant skaidulines medžiagas ir kalį. Jei norite, patiekalą galite paįvairinti pistacijas pakeisdami kedro riešutais. Tokiu atveju bulguras įgaus naują skonį ir taps dar įdomesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite pistacijas, abrikosus, svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Tada ant įkaitinto aliejaus sudėkite česnaką ir svogūną, maišydami kepkite 2-3 minutes. Po to į keptuvę suberkite ciberžolę, kalendrą, pipirus ir cinamoną ir dar 1 minutę palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Į keptuvėje esantį mišinį sudėkite vištienos gabalėlius, abrikosus ir pistacijas ir išmaišykite. Gautą mišinį kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Tada į keptuvę suberkite bulgurą, gerai išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 2 min.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Ištepkite kepimo formą nedideliu kiekiu aliejaus ir sudėkite į ją keptą masę. Po to mišinį užpilkite karštu vandeniu ir šiek tiek pasūdykite. Uždenkite formą folijos lakštu ir pašaukite į orkaitę. Po 15 minučių nuimkite foliją ir palikite bulgurą dar 10-15 minučių.
Kategorijos