Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su sojų padažu
Pamėginkite vakarienei pasigaminti paprastą Azijos įkvėptą patiekalą - bulgurą su sojų padažu. Kad bulguras būtų lengvesnis ir sveikesnis, pagal skonį pridėkite daugiau daržovių, pavyzdžiui, morkų, saldžiųjų paprikų, šparaginių pupelių ir pomidorų. Jas galite kepti atskirai arba virti kartu su kruopomis. Dėl skonio įdėkite šiek tiek svogūnų ir žaliųjų svogūnų. Prieš patiekdami porciją pabarstykite baltųjų sezamų sėklomis.
Žingsnis 1
Išvirkite bulgurą. Puode ištirpinkite sviestą. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami 2 min. pakepinkite bulgurą. Įpilkite puodelį karšto vandens, įberkite druskos, uždenkite ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 3 minutes. Sudėkite česnakus, sojų padažą ir žaliuosius svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Sumaišykite pakepintus svogūnus su išvirtu bulguru.
Kategorijos