Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su špinatais
Bulgur yra Rytų virtuvėje populiari grūdinė kultūra. Jis gaminamas iš garuose virtų ir susmulkintų kviečių, o jo pagrindu ruošiama daugybė patiekalų. Bulgurą su špinatais pagaminti paprasta. Jį galima patiekti kaip visavertį patiekalą arba kaip garnyrą. Bulgurą reikia virti santykiu 1:2. Vietoj vandens puikiai tinka grybų arba daržovių sultiniai. Jei naudojate šaldytus špinatus, šiek tiek pailginkite troškinimo laiką. Kad patiekalas įgautų papildomo skonio, galite įdėti pomidorų.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, supilkite bulgurą ir kepkite 2-3 minutes. Supilkite vandenį, leiskite skysčiui užvirti, šiek tiek pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir po dangčiu virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Kol bulguras verda, pasirūpinkite daržovėmis. Keptuvėje su likusiu aliejumi apkepkite morkas, svogūną ir česnaką, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite špinatus ir troškinkite 2-3 minutes. Sudėkite bulgurą ir išmaišykite.
Kategorijos