Bulgur su špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su špinatais

Bulgur yra Rytų virtuvėje populiari grūdinė kultūra. Jis gaminamas iš garuose virtų ir susmulkintų kviečių, o jo pagrindu ruošiama daugybė patiekalų. Bulgurą su špinatais pagaminti paprasta. Jį galima patiekti kaip visavertį patiekalą arba kaip garnyrą. Bulgurą reikia virti santykiu 1:2. Vietoj vandens puikiai tinka grybų arba daržovių sultiniai. Jei naudojate šaldytus špinatus, šiek tiek pailginkite troškinimo laiką. Kad patiekalas įgautų papildomo skonio, galite įdėti pomidorų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su špinatais Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, supilkite bulgurą ir kepkite 2-3 minutes. Supilkite vandenį, leiskite skysčiui užvirti, šiek tiek pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir po dangčiu virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Bulgur su špinatais Žingsnis 2
Kol bulguras verda, pasirūpinkite daržovėmis. Keptuvėje su likusiu aliejumi apkepkite morkas, svogūną ir česnaką, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite špinatus ir troškinkite 2-3 minutes. Sudėkite bulgurą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos