Publikavimo data: 2024-06-15
Bulgur su svarainiais
Bulgur yra daugelyje Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros regiono šalių populiarūs grūdai. Nepaisant to, kad bulguras laikomas viena seniausių grūdinių kultūrų, kulinarijoje jis pradėtas aktyviai naudoti tik neseniai. Bulgur su svarainiais - tai maistingųjų medžiagų lobynas. Patiekalas įdomus ne tik dėl neįprasto skonio derinio, bet ir dėl daugybės vertingų komponentų. Jame yra daug vitaminų, taip pat kalio, magnio ir fosforo.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sumaišykite medų su sviestu ir supilkite mišinį į keptuvę. Į keptuvę suberkite svarainių ir moliūgų gabalėlius ir išmaišykite. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu ir troškinkite ingredientus 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į svarainių ir moliūgų mišinį sudėkite bulgurą. Pagal skonį pasūdykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad jis visiškai apsemtų ingredientus. Patiekalą troškinkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies. Po to ingredientus išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 10 minučių, kol bulguras išvirs.
Kategorijos