Bulgur su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur su sviestu

Kepant svieste bulguras įgauna ryškų riešutų skonį ir spalvą. Svarbiausia nepersistengti ir kepti grūdus ne ilgiau kaip 3 minutes. Iškepusios kruopos užpilamos karštu vandeniu ir verdamos ant silpnos ugnies. Atkreipkite dėmesį į tai, kad bulguras verdant padidėja tris kartus. Patiekalą galite pagardinti rozmarinais ir citrinos žievele. Bulgurą papildykite daržovėmis ir žolelėmis ir patiekite su žuvimi, mėsa ar vištiena.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su sviestu Žingsnis 1
Paskrudinkite bulgurą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, 1 minutę pakepinkite rozmarino šakelę ir ją išimkite. Supilkite bulgurą į sviestą ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes.

Žingsnis 2

Bulgur su sviestu Žingsnis 2
Užvirinkite patiekalą. Į bulgurą įpilkite stiklinę verdančio vandens, įberkite druskos, pipirų ir citrinos žievelės. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 20 minučių. Įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos