Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su sviestu
Kepant svieste bulguras įgauna ryškų riešutų skonį ir spalvą. Svarbiausia nepersistengti ir kepti grūdus ne ilgiau kaip 3 minutes. Iškepusios kruopos užpilamos karštu vandeniu ir verdamos ant silpnos ugnies. Atkreipkite dėmesį į tai, kad bulguras verdant padidėja tris kartus. Patiekalą galite pagardinti rozmarinais ir citrinos žievele. Bulgurą papildykite daržovėmis ir žolelėmis ir patiekite su žuvimi, mėsa ar vištiena.
Žingsnis 1
Paskrudinkite bulgurą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, 1 minutę pakepinkite rozmarino šakelę ir ją išimkite. Supilkite bulgurą į sviestą ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes.
Žingsnis 2
Užvirinkite patiekalą. Į bulgurą įpilkite stiklinę verdančio vandens, įberkite druskos, pipirų ir citrinos žievelės. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 20 minučių. Įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
Kategorijos