Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su triušiena
Bulgure yra beveik visų organizmui reikalingų mikroelementų ir vitaminų. Jis turi mažą glikemijos indeksą, tačiau nepriklauso mažai kaloringų grūdų grupei. Bulgur su triušiena yra sotus ir labai sveikas patiekalas. Triušienos baltymai yra labai naudingi ir lengvai virškinami organizme. Triušiena yra hipoalerginis produktas, idealiai tinkantis dietinei mitybai. Rinkitės skerdenas iki 2 kg, optimalus svoris - 1,5 kg. Priekinė skerdenos dalis su šonkauliu idealiai tinka virti.
Žingsnis 1
Nustatykite daugiafunkcinės keptuvės režimą "Browning" (gruzdinimas) arba "Frying" (kepimas). Supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite mėsą atidarytu dangčiu 7-10 minučių. Tada ant iškeptos mėsos sudėkite supjaustytas daržoves. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite šiek tiek daugiau nei pusę puodelio vandens. Uždarykite daugiafunkcinės keptuvės dangtį ir nustatykite "Troškinimo" režimą 50 minučių.
Žingsnis 2
Į mėsą suberkite kruopas. Praėjus troškinimo laikui, sudėkite bulgurą ir užpilkite dar puse puodelio verdančio vandens (80 ml). Palikite įjungtą režimą "Troškinti" ir virkite bulgurą šiuo režimu dar 15-20 minučių.
Kategorijos