Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur su tunu
Bulgur yra vertingas magnio, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis. Dėl sudėtyje esančių sudėtinių angliavandenių kruopos ilgam pasotins ir suteiks daug energijos. O B grupės vitaminai teigiamai veikia nervų sistemą. Salotoms rinkitės konservuotą arba šaldytą tuną. Kokybiška tuno filė - tolygios tamsiai rausvos spalvos, netamsėjanti. Filė turi būti sultinga, stambių skaidulų, suspaudus šakute ji turi nesubyrėti.
Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Supilkite vandenį į puodą, suberkite kruopas ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Virkite po dangčiu, kol suminkštės, apie 10 minučių. Tada puodą uždenkite dangčiu ir palikite bulgurą dar 10 minučių pastovėti, kad išbrinktų. Tada bulgurą atvėsinkite.
Žingsnis 2
Sumaišykite salotų ingredientus. Į gilų dubenį sudėkite vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus agurkus ir žoleles. Tada sudėkite atvėsintą bulgurą. Į salotas sudėkite tuną, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Kategorijos